IDU – Kushi Kumari Gupta

    Khushi Kumari Gupta – principalulul personaj feminin al poveștii. Adevărat ca și numele ei, ea este o bucurie în viața fiecăruia. Khushi, este o fată cu credință în zeița ei – Devi Maiyya, este o fată simplă, dar cu valori morale puternice. Își iubește foarte mult familia, în special pe sora ei jiji Payal și este o persoană care poate sacrifica orice pentru cei dragi. Îi place să vadă bunătatea în fiecare inimă. Ea spune la un moment dat lui Arnav, n-aș putea să mă transform niciodată în Arnav fiindcă eu am ceea ce ție îți lipsește, adică inimă.

    Ea este o credincioasă hotărâtă, o ființă optimistă căruia îi place să gătească jalebii pentru a se elibera de stres dar în același timp și un mod de a face ordine în gânduri. Ea este cu adevărat vie si aduce lumină în lumea intunecată a lui Arnav.  

  O fată simplă cu inima curată se îndrăgostește de un bărbat despre care nu putea visa niciodată să se îndrăgostească deoarece emana atâta supremație și putere. Dar, chiar de la prima ei întâlnire cu Arnav, când a căzut în brațele acestui bărbat încruntat care o ținea lângă el atât de strâns și o sferedelea cu privirea, ea a simțit energia corpului lui, energie care corpul ei, de neînțeles, o accepta și o transforma în căldură.   Călătoria ei îi permite să exploreze altă latură a lui Arnav Singh Raizada, o latură  ascunsă de lumea exterioară, parțial cunoscută de sora sa Anjali. Ea este atrasă de el și, în cele din urmă, ea este pregătită să-l accepte chiar dacă lumea ei se destramă într-o schimbare bruscă a evenimentelor din viața ei, și propriul său prinț fermecător se transformă în Rakshas, demonii mitologiei hinduse.  

  Rakshasa, cu morfologia lor multiformă, sunt cunoscuți pentru abilitatea lor de a perturba ritualurile, mormintele, hărțuiesc preoții și posedă ființe umane. Închise în cetatea lor din Lanka (actuala Sri Lanka), ei ascultă de ordinele împăratului lor, demonul Rāvana. Unghiile lor sunt veninoase și le place să consume carne umană și alimente putrede. În Nepal, spre deosebire de India, în general, Rākshasa sunt percepute ca entități benefice. Acesta poate fi văzut pe pereții caselor, iar purtarea sau expunerea este considerată protecție. În plus, rădăcina etimologică a numelui lor este raksh, adică păstrarea.

La un moment dat, Kushi este înfrântă de ură dar este hotărâtă să știe motivul din spatele ei. Ca cineva care mai întotdeauna păstrează o urmă optimism, Khushi încearcă să aducă bucurie în viața lui Arnav. În schimb Arnav își va dezvălui sentimentele numai când e aproape să o piardă.

 Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon este o călătorie a dragostei lui Khushi Kumari Gupta care redefinește sacrificiul și dezinteresul într-o luptă pe care ea a dus-o împotriva prejudecăților lui Arnav și  a neputinței ei. 

Sursa

https://www.india-forums.com/forum_posts.asp?TID=4048624&TPN=36

https://sacrusauprofan.blogspot.com/2018/10/idu-kushi-kumari-gupta.html

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.